Το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” συμμετέχει στην προσπάθεια αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, τονίζει ο Γ. Ιωαννίδης χαιρετίζοντας το Climathon 2018

"Οι τεχνολογίες υπολογιστών τίθενται στην υπηρεσία της κοινής προσπάθειας για αναστροφή της κλιματικής αλλαγής" δηλώνει ο Πρόεδρος του ΕΚ “Αθηνά” και καθηγητής στο ΕΚΠΑ Γιάννης Ιωαννίδης στην εναρκτήρια ομιλία του στo Climathon Athens 2018. Ο κ.Ιωαννίδης καλωσόρισε τους διαγωνιζόμενους στο Climathon 2018, και τόνισε ότι “η διεπιστημονικότητα είναι χαραγμένη στη φύση του "Άθηνά", ενώ το κλίμα είναι μία από τις περιοχές τις οποίες θεραπεύει σε συνεργασία με ειδικούς".

 

Το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” είναι ο συντονιστής του EIT Climate-KIC Greece Hubυπό την αιγίδα του οποίου διοργανώθηκε για 2η φορά την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στο Γη K44 το Climathon Athens, ένα "24ωρο Ηackathon" με στόχο την ανάπτυξη βιώσιμων και εφαρμόσιμων εργαλείων και λύσεων για την αντιμετώπιση των κλιματικών προκλήσεων της πόλης.

 

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης - Aephoria - το πρόγραμμα βιώσιμης επιχειρηματικότητας της Οργάνωσης Γη-το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" και το UN SDSN Greece, έχοντας την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πρασίνου, Αστικής Πανίδας, Ανθεκτικότητας και Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή και του Γραφείου Ανθεκτικότητας και Βιωσιμότητας του Δήμου Αθηναίων- προσκάλεσαν ενεργούς πολίτες της Αθήνας να δημιουργήσουν μαζί ένα ανοικτό ψηφιακό μητρώο δένδρων, με στόχο την παροχή χρήσιμων πληροφοριών για τη μελλοντική διαχείριση των χώρων πρασίνου, τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το πλάνο δεντροφύτευσης, αλλά και τη διαχείριση ζητημάτων όπως οι πλημμύρες και οι καταιγίδες.

 

Δείτε τα βίντεο εδώ: https://www.athena-innovation.gr/el/news/video_ioannidis_climate_kic_greece?fbclid=IwAR3kq5fkrtO19KWdwUc9BIkLfMIiipWbJGK7pQL7nVwEOimKAk5VpGZHwa0

Back to top