Το ΕΚ "Αθηνά" στο Mind the Lab!  - Σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας - 3 Φεβρουαρίου

Venue: Σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας
Date: 3 Φεβρουαρίου

Την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, η έρευνα και η επιστήμη ταξιδεύουν με το Μετρό της Αθήνας.

Εντυπωσιακά πειράματα, τεχνολογικές εφαρμογές, διαδραστικά παιχνίδια, καλλιτεχνικά δρώμενα και πολλές άλλες δραστηριότητες θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους, τους πολύ βιαστικούς, αλλά και τους γεμάτους περιέργεια επισκέπτες του Μετρό.
Το Mind the Lab φέρνει τη γνώση στο δρόμο μας και οι ερευνητές του ΕΚ «Αθηνά» συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή και μοιράζονται το ερευνητικό τους έργο, οργανώνοντας δύο ενδιαφέροντα δρώμενα.

Μπορεί ένα ρομπότ να χορεύει ρυθμικά και μάλιστα στο Μετρό της Αθήνας; Μια έκπληξη θα περιμένει όσους σταματήσουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής (3 Φεβρουαρίου): Η ομάδα αναγνώρισης και επεξεργασίας μουσικής του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου. ΕΚ “Αθηνά” θα είναι εκεί για να βάλει τους περαστικούς στους ρυθμούς της επιστήμης & της τεχνολογίας!

Tαξίδι μέσα απο το Click and Learn και την Europeana: Το εκπαιδευτικό παιχνίδι και η ενασχόληση με την πολιτιστική κληρονομιά δίνουν επίσης ραντεβού την ίδια μέρα και τις ίδιες ώρες στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας για να συναντήσουν τους περαστικούς: θα απαντήσουμε μαζί σε διασκεδαστικά διαδικτυακά quiz για χαμένους πολιτισμούς, παιδική λογοτεχνία κ.ά., και θα γεμίσουμε την υπόγειά σας διαδρομή με τη μαγεία της επιστήμης! Από το Τμήμα Ψηφιακής Επιμέλειας του Ινστιτούτου Πληροφοριακών Συστημάτων, ΕΚ “Αθηνά".

To Mind the Lab έχει στόχο να εμπνεύσει, να ενθαρρύνει, να προκαλέσει ανθρώπους κάθε ηλικίας και γνωστικού υπόβαθρου να γνωρίσουν τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας, ταυτόχρονα δίνοντας την ευκαιρία στις ερευνητικές ομάδες της χώρας να αποκτήσουν εξωστρέφεια και να μιλήσουν για τα αποτελέσματα του έργου τους.

Περισσότερες πληροφορίες και σχετικό υλικό εδώ

Back to top